zaterdag 11 juni 2011

Productvoorstel: Elektrische Scooter

Ik denk dat de elektrische scooter een trend kan worden. Een scooter is erg makkelijk en je mag er al vanaf je 16e jaar op rijden. Om deze reden is de scooter best populair onder de jongeren. Nu rijden er veel jongeren op scooters en brommers. Deze tweewielers zijn nog wel voorzien van een benzinemotor. De elektrische scooter is al wel op de markt maar erg veel in gebruik is hij nog niet. De elektrische scooter is nu in de "Early Adopters" fase. Dit zal de komende jaren wel gaan toenemen zodra de prijs iets gaat dalen.


Specificaties model Texas:
  • Motor: 3000 Watt naafmotor
  • Accu: Uitneembare 60V 32Ah Lithium-ion
  • Laadtijd: 3 - 6 uur afhankelijk v.d. ontlading
  • Actieradius: 1 Lithium accupack 70 Km
  • Actieradius: 2 Lithium accupacks 140 Km!
  • Remmen: Schijfremmen voor & achter
  • Gewicht scooter: 90kg
  • Laadbelasting: 135kg
  • Scooter Uitvoering: 25 km/u en 45 km/u
  • Opties: Off Road banden / Windscherm / Track & Trace / Special paint / etc
 De elektrische scooter valt binnen de trend van "groene energie" omdat deze scooter op energie rijd en niet meer op benzine. Dit is beter voor het milieu en daarom is het groen.

De doelgroep voor deze scooter is jongvolwassenen met een twee keer zo hoog modaal inkomen dan gemiddeld. Deze scooters zijn best prijzig vergeleken met scooters met een normale benzine motor. De elektrische kosten ongeveer 3.000 euro waar de normale scooter ongeveer 2000 euro kost.

Persona:
Willem is een jongeman van 27 jaar. Hij woont in Delft maar werkt in Den Haag. Hij werkt als accountant en verdiend ongeveer 39.000 per jaar. Hij vindt het openbaar vervoer vervelend en neemt daarom liever de scooter. Omdat de benzineprijzen tegenwoordig  best duur zijn heeft hij een elektrische scooter aangeschaft. Hierdoor is hij goedkoper uit qua reizen en ook helpt hij hier de natuur een beetje mee. Willem gebruikt zijn scooter vooral voor de korte afstanden.

Omdat de scooter een vervoersmiddel is heeft het concurrentie van verschillende vervoersmiddelen.
Concurrerende producten/diensten:
Scooters & Brommers
Hybride scooters
Elektrische scooters
Auto's
Openbaar vervoer
Fietsen

Ik kies uit de prijscategorie: Hoog. Omdat dit nog een nieuw product is dat zich nog niet sterk heeft gevestigd op de markt. Nieuwe producten zijn altijd duurder omdat de ontwikkeling een hoop geld heeft gekost en dat geld moet eerst terug gewonnen worden. Anders is het niet rendabel genoeg en zal het bedrijf verlies lijden. Dit product is nog steeds in de groei bij de productlevenscyclus theorie. Naarmate er meer scooters verkocht worden zullen de kosten gaan dalen, omdat er grotere aantallen geproduceerd worden. Hierdoor zal de prijs voor de consument ook dalen. Daarnaast zal het product verbeterd worden waardoor de consumenten deze scooters eerder zouden gaan kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten